46 Kata Kata Sunda Lucu Pisan Cocok untuk Status FB dan WA, Ngakak!

46 Kata Kata Sunda Lucu Pisan Cocok untuk Status FB dan WA, Ngakak!

3 menit

Butuh kata kata Sunda lucu untuk status WhatsApp, Facebook, atau menyindir seseorang? Tenang, kamu bisa lihat sejumlah inspirasinya berikut ini. Aslina, bodor pisan!

Propert People, tahukah kamu kalau orang Sunda terkenal lucu dan humoris?

Salah satu kelucuan orang Sunda tersebut berasal dari bahasa Sunda yang dikenal unik-unik.

Nah, kamu bisa lo membuat kata kata lucu Sunda yang bisa bikin orang lain tertawa saat membacanya.

Tidak hanya dipakai di status WhatsApp, tapi juga kata kata lucu buat status FB bahasa Sunda.

Kata kata lucu Sunda ini bisa kamu pakai sambil bermain tatarucingan Sunda dengan teman atau keluarga di rumah.

Yuk, simak kata kata Sunda lucu yang bisa bikin ngakak berikut ini!

46 Kata Kata Sunda Lucu

1. Kata Kata Lucu Sunda

  1. “Sagalak galakna maung moal mungkin ngahakan risbang” (Segalak-galaknya harimau tidak mungkin makan kasur).
  2. “Jauhi piomongeun, dekati ti puduiteun” (Jauhi omongan, dekati uang).
  3. “Aya panyakit anu populér pisan kaasup séléb kawéntar, éta panyakit téh ngaranna meriang belinang” (Ada penyakit populer dari artis terkenal, namanya meriang belinang).
  4. “Nu ngaranna hirup mah loba cobaan, mun loba sawéran mah dangdutan” (Namanya hidup banyak cobaan, kalau banyak saweran namanya dangdutan).
  5. “Lamun eweuh bahu untuk bersandar masih aya géhu untuk didahar. Utamakeun sarapan, lain harapan” (Kalau tidak ada bahu untuk bersandar, masih ada gehu untuk dimakan. Utamakan sarapan, bukan harapan).
  6. “Boga pembantu téh meuni rajin, keur hujan ngadon nyebor kembang bari dipapayung” (Punya pembantu rajin banget, lagi hujan malah siram tanaman sambil dipayung).
  7. “Aing mundur lain kabur, tapi émang aing undur-undur” (Aku mundur bukan kabur, tapi aku emang undur-undur).
  8. “Upami cinta tos melekat, tai ucing gé karasa nikmat” (Kalau sudah jatuh cinta, tahi kucing juga terasa enak).
  9. “Ningali batur asa ku ngeunah ulin healing-healing. Na ai urang di imah wé hulang-huleng” (Liat orang lain pada healing, aku malah melamun).
  10. “Da aku mah apa atuh, dahar sangu goréng ogé disanguan deui” (Aku mah apa, makan nasi juga ditambah nasi lagi).
  11. “Bejakeun ka si mamah pami hoyong gaduh incu yang lucu- lucu, minantuna kudu aku” (Bilang ke mama, kalau pingin cucu yang lucu, menantunya harus aku)

2. Nyindir Kata Kata Sunda Lucu Pisan

  1. “Abdi mah jalmi alit, disarung gé logor”
  2. “Hatiku lain sangu yang bisa kau remehkan”
  3. “Tetep seuri sanajan haté nyéri”
  4. “Hate awéwé mah siga busa, lembut jeung perih di mata”
  5. “Manéh mah siga cileuh, dekeut jeung panon, jauh ti haté”
  6. “Manéh mah siga gajah naék beca, gedé bohongna!”
  7. “Tina peurih lainna jadi peurah kadon jadi peureus”
  8. “Gaya siga sultan, padahal loba sambetan. Nginjeum nyirikeun ripuh pas ditagih siga nu teu wawuh”
  9. “Maneh mah sedih mun maca buku romantis. Kuring mah sedih mun maca buku tabungan.”
  10. “Tong sok ngaulinkeun haté aing da lain cocooan!”
  11. “Ngaranna gé hirup, pasti loba cobaan. Lamun loba hutang mah, maneh!”
  12. “Tetap tenang, najan loba hutang”

3. Kata Lucu Sunda

kata kata lucu sunda

  1. “Sakapeung sok mikir, kumaha lamun karéta api majuna siga hileud jengkal?”
  2. “Cikaracak ninggang batu, laun-laun jadi legok, tai cakcak dina huntu, laun-laun nya dilebok”
  3. “Bisa teu nya nutupan kanyeri ku turub panci?”
  4. “Mapay jalan satapak, ngajugjug ka hiji lembur, henteu karasa capéna sabab kuring mesen gojék”
  5. “Tong boro sangu, tarajé gé dihakan keur aral mah”
  6. “Asa teu paruguh cuaca téh. Kaluar ti beurang, panas. Kaluar ti peuting, tiris. Kaluar ti jero, hajat”
  7. “Tukang dagang teu balég, menta és susu ngadon teu dibéré és, jadi wé uu”
  8. “Mobil viat mobil vw, tos teu kiat hoyong…. (eusi sorangan)”
  9. “Lamun peter parker aya di garut, pasti ngaranna maman suherman”
  10. “Naha nya ai kasir alfamart téh sok nanya nu anéh-anéh. ‘Ada yang lain?’ Boro-boro yang lain, boga hiji gé matak bucat sirah bakat ku lieur”
  11. “Jauh dijugjug, anggang diongkosan”
  12. “Tong éta jadi jalma mah, sabab era mah tilu!”
  13. “Keur jangar kieu téh sok hayang ngabedahkeun laut pangandaran”
  14. “Boga sirah lieur, teu boga sirah sieun”
  15. “Doa isuk-isuk: Ya Allah, apal meureun?”
  16. “Doa unggal peuting: Ya Allah, siga biasa. Aamiin”
  17. “Rék api-api bahagia wé lah ayeuna mah. Kamari api-api beunghar, loba chat murudul harayang nginjeum duit”
  18. “Bosen kieu cicing di imah waé. Cik atuh ai embung ngajak ulin, ngajak gelut, ngajak gelut atuh méh warga aya bahan gosip”
  19. “Mun aya nu nanya rek kawin iraha ngajawabna lebaran monyét, bejakeun weh emang kamu monyét kitu?”

4. Kata Bijak Sunda Lucu

  1. “Hirup mah kudu ngakal, ngarah bisa ngakeul”
  2. “Pagawéan mah leutik gé keureuyeuh wé. Sibukkeun diri. Tuh batur mah, cicing waé di imah teu boga gawé. Tapi beunghar da warisanna loba”
  3. “Jelema mah boga kawani, boga ogé kasieun. Sakirana wani, lawan! Mun teu wani, ajakan babaturan!”
  4. “Jadi jelma ulah sok méok saméméh dipacok, kecuali dipacok oray”

***

Semoga bermanfaat, Property People.

Simak artikel menarik lainnya di Google News Berita 99.co Indonesia.

Cek rumah impian dari sekarang melalui www.99.co/id dan rumah123.com.

Kalau kamu cari rumah di Tangerang, bisa jadi Cendana Homes adalah pilihannya.

Yuk, temukan kemudahan untuk memenuhi kebutuhan properti karena kami selalu #AdaBuatKamu.

Artikel ini bersumber dari www.99.co.